Jogi és közigazgatási aktualitások, érdekességek, elemzések mindenkinek

Dr. Bujdosó András jog és közigazgatás

Dr. Bujdosó András jog és közigazgatás

VÁLTOZNAK AZ ÁRLESZÁLLÍTÁSOK MEGHIRDETÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK

2020. december 15. - Dr. Bujdosó András jog és közigazgatás

 percent-2542451_960_720.jpg

December 11-én megjelent a Magyar Közlönyben a termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályairól szóló 4/2009. (I. 30.) NFGM–SZMM együttes rendelet módosításáról szóló 48/2020. (XII. 11.) ITM rendelet, amely a fogyasztók számára kínált termékek árcsökkentésének meghirdetésére vonatkozóan 2022. május 28-ától kezdődő hatállyal a következőkről rendelkezik:

- Az árcsökkentés bejelentése esetében meg kell jelölni a korábbi, a vállalkozás által az árcsökkentést megelőzően, meghatározott ideig alkalmazott árat.

- A korábbi ár a vállalkozás által egy olyan időszakban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti, amely nem lehet rövidebb, mint az árcsökkentés alkalmazását megelőző harminc nap.

- Ha az árcsökkentés mértéke fokozatosan növekszik, akkor a korábbi ár az árcsökkentés első alkalmazása előtti, az árcsökkentés nélküli ár.

- A fentiek nem vonatkoznak a romlandó vagy minőségüket rövid ideig megőrző termékekre.

- Ha a termék harminc napnál rövidebb ideje van forgalomban, a korábbi ár a vállalkozás által egy olyan időszakban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti, amely nem lehet rövidebb, mint az árcsökkentés alkalmazását megelőző tizenöt nap.

https://www.facebook.com/bujdosoandraslaw

Bővebben:

Az új rendelet itt érhető el: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=233867.403676

A módosított rendelet a módosítással egységes szerkezetben itt érhető el: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0900004.nfg&timeshift=20220528

***

A Petőfi Rádió által is közzétett egyik saját dalom, a járvány alatti kitartásért; ha van kedved, hallgass bele: https://www.youtube.com/watch?v=bFi9sioOZ4M&list=PLLXK0zZDh2tr5X8STFdvUYwPYHgUPJirH&index=2 Vigyázzunk magunkra és egymásra!

süti beállítások módosítása